Menu

Dania z wieprzowiny

  • Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
  • Polędwiczki wieprzowe w bekonie
  • Kotlet schabowy panierowany
  • Kotlet schabowy soute
  • Kotlet po cygańsku
  • Kotlet fregata
  • Kotlet afrykański
  • Karadzordżia
  • Sakiewki faszerowane mięsem i warzywami
  • Schab Italiano (ser, pomidor, pieczarka, cebula )
  • Kotlet płocki
  • Zwijka królewska
  • Kotlet Boruta
  • Kotlet Podegrodzki
  • Kotlet Genua
  • Kotlet Alpejski
  • Stek wieprzowy
  • Zrazy wieprzowe z grzybami
  • Gołąbki
  • Szaszłyki
  • Schab faszerowany różnymi owocami w sosach
  • Karkówka faszerowana w różnych sosach
  • Karkówka w porach
  • Żeberka w miodzie i kapuście
  • Wieprzowina po cygańsku
  • Pieczeń rzymska w pikantnym sosie
  • Bigos po myśliwsku
  • Kotlety mielone
  • Ozorki w sosie śmietanowo- chrzanowym

 

Dania z wołowiny

  • Zrazy wołowe po staropolsku z kapustą, po węgiersku z grzybami
  • Bitki wołowe
  • Befsztyk wiejski
  • Antrykot
  • Sztufada
  • Chateaubriand w sosie bearneńskim
  • Rolada wołowa w sosie musztardowym
  • Forszmak

 

danie 5Dania z Drobiu

  • Kotlet d'Volaille
  • Kotlet Gordon
  • Kotlet szwajcarski z boczkiem
  • Udziec faszerowany
  • Skrzydełka faszerowane
  • Kieszeń mnicha
  • Sznycel
  • Medalion drobiowy z szaszłykiem owocowym
  • Skrzydełka w miodzie
  • Tortilla z kurczakiem i sosem
  • Rolada z indyka w sosie żurawinowym

 

fish2Dania rybne

  • Ryba w porach
  • Łosoś w sosie porowo – pieprzowym

 

snackDodatki do dań

  • Ziemniaki z wody
  • Frytki
  • Ołatki
  • Ziemniaki w ziołach
  • Ziemniaki z bekonem w porach
  • Ziemniaczane księżyce
  • Zapiekane łódeczki
  • Rosti ziemniaczane
  • Beziki ziemniaczane
  • Kopytka
  • Kluski śląskie
  • Grunchy
  • Ryż
  • Pieczywo

deser2

Ciasta

  • Szarlotka babuni
  • Sernik
  • Orzechowiec
  • Rolada biszkoptowa
  • Seremak
  • Rafaello
  • 3 bit
  • Pychotka i miodek siostry Anastazji

 

urlPrzekąski

  • Bukiet wędlin, deska mięs
  • Salami camembert z pomidorami, mozarellą i pesto
  • Karkówka z sosem tatarskim
  • Śliwka w grillowanej polędwicy
  • Kurczak a'la indyk
  • Kurczak a'la PANNA MŁODA
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka grecka
  • Sałatka gyros
  • Sałatka a'la Luis
  • Sałatka śledziowa
  • Sałatka meksykańska
  • Sałatka z szynką
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka z pieczarek
  • Sałatka Cezara
  • Sałatka capresse
  • Sałatka szwajcarska
  • Śliwki w grillowanym boczku
  • Tymbaliki z drobiu
  • Galantyna z drobiu
  • Tatar z wołowiny
  • Carpaccio
  • Schab po Warszawsku pod galaretą
  • Śledzie w 4 odsłonach (w oleju, w śmietanie, po Kaszubsku, marynowany)
  • Ryba po grecku
  • Ryba a'la Pomian
  • Pstrąg pod galaretą
  • Galantyna z ryb
  • Tatar z łososia
  • Różyczki z łososia z pastą twarogowo - kaparową
  • Jajka faszerowane, jajka mole

 

zupaZupy

  • Flaki drobiowe lub wołowe
  • Rosolnik z kluseczkami mięsnymi
  • Rosół z wiejskiej kury z krajanką jajeczną
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem lub z krokietem
  • Przysmak pieczarkowy z mięsem
  • Zupa krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Zupa krem z kalafiora lub brokułów z grzankami
  • Żurek z białą kiełbasą
  • Żurek z jajkiem
  • Barszcz zabielany z pulpetem

 

url3Dodatki do dań gotowane

  • Bukiet warzyw
  • Marchewka z groszkiem
  • Buraczki
  • Kapusta młoda zasmażana
  • Parzybroda
  • Kalafior
  • Brokuły
  • Brukselka z masełkiem i bułką tartą

 

urlSurówki

  • Wielowarzywna
  • Królewska
  • Z pomidora z cebulą
  • Mizeria z ogórka
  • Ogórek małosolny (sezonowo) ogórki konserwowe
  • Z papryki
  • Z kiszonej kapusty
  • Z białej kapusty
  • Z czerwonej kapusty
  • Z pora z chrzanem
  • Z marchwi z mandarynką
  • Z selera z ananasem

 

urlDesery

  • Lody z bitą śmietaną
  • Lody z gorącymi malinami
  • Deser PANNA COTA
  • Szarlota z gałką lodową i gorącym musem brzoskwiniowym